تصویر دستکاری شده از مرکز کنترل بحران نشت نفت


  • رای منفیرای مثبت (رای بدهید)
    Loading ... Loading ...
  • عکس آنلاین / روشن نوروزی: یک عکس دستکاری شده از مرکز کنترل بحران بریتیش پترولیوم (BP) در هیوستون سوژه جدیدی را برای خشم و تنفر نسبت به این شرکت ایجاد کرده است.

    وبلاگ جان آراوسیس (John Aravosis) هنگامیکه یک نسخه با کیفیت از عکس را که پیش از این روی وبسایت BP منتشر شده بود بررسی می‌کرد، متوجه این موضوع شد. این اتفاقات در حالی رخ می‌دهد که بریتیش پترولیوم پیش از این قول داده بود در مورد فعالیتهایش برای مردم شفاف‌سازی کند.

    در عکس اصلی،  بعضی از مونیتورهایی که بالای سر کارمندان قرار دارد، تاریک است. اما در عکس دستکاری شده، مونیتورها در حال نمایش ویدئو‌ها و عکسهای نشت نفت زیر آب هستند. در حالیکه عکس دستکاری شده در نظر اول بسیار جذاب بنظر می‌رسد، آراوسیس گفته است که این حرکت یک مورد آشکار از فریب دادن مردم است. در خوش‌بینانه‌ترین حالت یک فتوشاپ‌کاری بسیار ناشیانه !

    آراوسیس به چندین مورد از ویرایش نامرتب اشاره کرده است که در عکس با کیفیت بالا کاملا مشهود است: فضای سفید اطراف سرها، فضای ناجور بین اسکرین‌ها و تصاویری که روی همدیگر و روی سر کارمندان قرار گرفته است.

    از زمانی که دسترسی به مناطقی که نفت در آن نشت کرده است محدود شده، حس نگرانی شدیدی میان جامعه روزنامه‌نگاری بوجود آمده است. با اینکه بریتیش پترولیوم مقالات و عکسهایی منتشر کرده بود که در آن به تلاشها برای پاکسازی اشاره شده است، اما این بحران جدید به دلیلی برای نگرانی‌های بیشتر تبدیل شده است. نگرانی درباره اطلاعات نادرست و حقیقتی که امکان دسترسی به آن وجود ندارد.

    اسکات دین (Scott Dean) سخنگوی بریتیش پترولیوم در ایمیلی به واشنگتن پست نوشته است که بریتیش پترولیوم هیچ نیت بدی از افزودن عکسها به مونیتورها نداشته است. او همچنین گفته است که عکاسی که از جانب بریتیش پترولیوم استخدام شده بود خودش شخصا این دستکاری را انجام داده است.

    اسکات دین افزود: “بطور طبیعی ما از فتوشاپ برای کارهایی مثل اصلاح رنگ و کراپ استفاده می‌کنیم. اما در این مورد آنها سه عکس را روی صفحه‌های نمایش بجای سه تصویر ویدئویی کپی کرده‌اند. ما به تیم تولید محتوای خود دستور داده‌ایم که در آینده دست به چنین کاری نزنند.”

    اکنون بریتیش پترولیوم در سایت خود عکس دستکاری شده را با عکس اصلی جایگزین کرده است. با اینحال به شکل عجیبی اطلاعات موجود در متادیتای عکس اصلی می‌گوید که این عکس در تاریخ ۳/۶/۲۰۰۱ عکاسی شده است در حالیکه بریتیش پترولیوم می‌گوید این عکس در تاریخ ۱۶ جولای ۲۰۱۰ و در مرکز کنترل بحران هیوستون عکاسی شده است.

    با اینحال بر اساس اطلاعات متادیتا، این عکس با دوربین Canon 1DS Mark III گرفته شده است که تا آگوست ۲۰۰۷ به بازار عرضه نشده بوده و این غیرممکن است که عکاس بریتیش پترولیوم به این دوربین در سال ۲۰۰۱ (شش سال پیش از تولیدش) دسترسی داشته باشد. آنچه که به نظر محتمل می‌رسد این است که تنظیمات تاریخ این دوربین در تمام مدت نادرست بوده است. علاوه بر این اگر خود عکاس مسئول این فتوشاپ‌کاری باشد، چندان عجیب نیست که او در تنظیم دقیق تاریخ دوربین هم سهل‌انگاری کرده باشد.

    پس از دستکاری عکس در اکونومیست و گتی‌ایمجیز، این سومین بار در طی روزهای اخیر است که مسئله دستکاری عکس دوباره مطرح می‌شود.

    این مطلب را به اشتراک بگذارید:

    balatarin cloob viwio Donbaleh Twitter Facebook Google Buzz Google Bookmarks Digg yahoo Technorati delicious

    در همین رابطه بخوانید:

    1. گتی ایمجیز عکاسش را بخاطر دستکاری عکس اخراج کرد
    2. دستکاری عجیب عکس اوباما در اکونومیست
    3. توضیحات عکاس اخراج شده گتی ایمیجز درباره دستکاری عکس گلف
    4. پشت صحنه: دستکاری و اخراج !
  • این مطلب را چاپ کنید
  •  

    ارسال نظر